Обсъдиха зимното поддържане на републиканските пътища в областта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:20 / 16.10.2012
1733
Готовността за предстоящото зимно поддържане на републиканската пътна мрежа в областта - това бе темата на състоялото се регионално съвещание на ръководствата на ОД МВР-Пловдив, ОО "КД-ДАИ, Областно пътно управление, Дирекция 112 - отдел Кърджали и фирми, ангажирани по сключени договори за зимно поддържане. На работната среща е било докладвано, че до момента необходимите количества сол за поддържане на автомагистрала "Тракия" са в наличност, за останалата част от републиканската мрежа 3/5 от необходимата сол ще бъде доставена до края на октомври, а останалото количество - през ноември. 

Освен това все още има пътни участъци с неремонтирани дупки и други неравности, както и участъци без положена хоризонтална маркировка. Представителите на полицията са повдигнали въпроса и за своевременното излизане на снегопочистващата техника. В отговор е станало ясно, че през предстоящия зимен сезон път I-8 бъде поддържан с две машини повече. Ще бъде засилен и контролът над служителите за своевременното им излизане по трасето при снеговалеж. 

И още - през сезон 2012-2013 толерантността на полицейските органи към проблемите по снегопочистването ще бъдат сведени до минимум - освен законовите възможности за предупреждения и разпореждания ще бъдат налагани и актове при установяване на необосновано забавяне на почистването и опесъчаването при поледици, или при други нарушения, довели до предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия. 

На работната среща е било акцентирано и върху добрите практики за превенция преди и по време на усложнение пътна обстановка. Отчетено е било и доброто взаимодействие с органите на ОО"КД-ДАИ"-Пловдив, споделен е бил и положителният опит за взаимни проверки на техническата изправност и оборудването на тежкотоварните автомобили за движение в зимни условия. Този опит ще се ползва и сега при съвместната работа на отделните институции особено в районите на автомагистрала "Тракия", път I-8 и планинските райони. 

Участниците в срещата са дискутирали и въпроса за липсата на техника за отстраняването на закъсали и аварирали тежкотоварни моторни превозни средства. В отговор представителите на Агенция "Пътна инфраструктура" са дали уверение, че на този проблем ще бъде намерено решение и че от агенцията ще бъдат отпускани допълнителни средства за всеки конкретен случай. 

Общо е било мнението, че в случаи на аварии ще се вземат мерки за евакуиране на водачите и пътниците, а извличането на авариралото моторно превозно средство да става на първата близка отбивка, без да се застрашава движението.

Виж коментарите (0)

Още по темата (154):
16.04.2013 Отвориха прохода Троян-Кърнаре
16.04.2013 Силен сняг затвори прохода Троян-Кърнаре
27.03.2013 Силни снеговалежи и ветрове мъчат страната
26.03.2013 Зимата не иска да си ходи, на места падна и сняг. "Жълт" код за Пловдив!
13.03.2013 Снежен апокалипсис над Европа, през уикенда циклонът идва и у нас
10.03.2013 Атрактивни намаления за любителите на белите спортове
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).