Обсъжда се 15% увеличение на цената на водата в Пловдив от 1 юли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:53 / 26.05.2009
993
Обсъжда се 15% увеличение на цената на водата в Пловдив от 1 юли. Това стана ясно по време на обществено обсъждане на проект на решение за утвърждаване на цени на ВиК ЕООД град Пловдив от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). За производството на вода цената сега е 0.83 лв., а след увеличението цената ще е 0.95 лв. За битовите потребители сега цената е 1.24 лв., а след увеличението ще бъде 1.43 лв.

Председателят на комисията Константин Шушулов каза, че окончателното решение за цената на водата в Пловдив ще бъде взето след 14 дни и ще бъде оповестено на 15 юни. Шушулов допълни, че приоритетно се разглежда увеличението на водата в Пловдив, заради кредитното споразумение на дружеството с Европейската банка. Целта е крайните потребители да получат една по-добра услуга, каза още Шушулов.

Красимир Цветков, управител на ВиК ЕООД Пловдив, каза че повишаването на цените е аргументирано с увеличение на разходите на дружеството, както и с поетите ангажименти по изплащане на кредит към Европейската банка. Той допълни, че предстои рехабилитация на канализацията и водоснабдителната мрежа в Пловдив. По думите му, в града има недостатъчно налягане на водата по високите етажи на сградите, заради остарялата водопроводна мрежа.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).