Обучават специалисти от МУ-Пловдив и УМБАЛ "Св. Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:15 / 22.11.2012
1043
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Лечение и грижи за хората, живеещи с ХИВ/СПИН (ХЖХС), и намаляване на стигмата и дискриминацията на ХЖХС от медицинския персонал" - това е темата, която ще събере на обучение над 50 специалисти от Медицински университет - Пловдив и УМБАЛ "Св. Георги" днес и утре в Аудиторния комплекс на висшето медицинско учебно заведение. 

Проф. д-р Стефан Костянев, дмн - ректор на МУ-Пловдив и проф. д-р Мариана Мурджева, дм - локален координатор ще открият обучението в 13.00 часа и ще представят програмата и лекторите. 

Тематичните направления са две: диагностика и предоставяне на антиретровирусно лечение, грижи и подкрепа на хора, живеещи с ХИВ/СПИН и намаляване на стигмата и дискриминацията спрямо хората, живеещи с ХИВ/СПИН от страна на медицинския персонал.

Лектори са изявени специалисти по проблема от катедри на МУ-Пловдив - проф. Стойчева, проф. Стоилова, доц. Стойкова, доц. Комитова, д-р Атанасова, проф. Мурджева.

Конкретната цел на обучението е повишаване на експертните знания и умения и ангажираността на медицинските специалисти в България за предоставяне на качествени здравни и социални услуги на хората с ХИВ/СПИН, а това ще рефлектира и върху ограничаване на разпространението на HIV сред населението и подобряване на качеството на живота на заразените.

Обучението е следствие от спечелена от МУ-Пловдив обществена поръчка, обявена от МЗ за провеждане на обучение във връзка с лечение и грижи за хора, живеещи с ХИВ/СПИН.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Читател: Кой пуска това? Пречи на съня и е отровно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).