Обвинени за вземане на подкуп санитарни инспектори остават на работа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:45 / 07.04.2005
812
Пловдивският окръжен съд отказа да уважи искането на Окръжна прокуратура за отстраняване от длъжност на Даниела К. – главен инспектор в ДВКС и Георги С. – санитарен инспектор в ДСК при ХЕИ, съобщиха от Съдебната палата.
Срещу тях е повдигнато обвинение затова, че на 03 юни 2004 г. в качеството си на длъжностни лица са поискали и приели дар – 500 лв., които не са им следвали, от Иван Д. – управител на фирма за търговия на хранителни стоки “Джонсън трейд “ ЕООД, за да извършат действие по служба – регистрация на склад за търговия на едро в регистъра на обектите за производство на храни от животински произход и за търговия с храни – чл. 301, ал.1, НК.
По закон ограничаване правото на труд на обвиняемите чрез тази мярка е допустимо само ако по някакъв начин внушават или въздействат върху свидетелите по делото или ако служебното им положение позволява укриване или унищожаване на доказателства за извършеното престъпление. Няма събрани обаче никакви доказателства, че през това време обвиняемите са въздействали на свидетелите, поради което искането на прокуратурата е незаконосъобразно. От момента на извършване на деянието досега са изминали 10 месеца и са извършени всички процесуално-следствени действия.
Определението подлежи на протест в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).