Обявяват новите промени на движение по пътя за морето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:56 / 28.06.2006
1052
Пловдивската Апелативна прокуратура, Директорът на Главна дирекция “Полиция” главен комисар Валентин Петров и председателят на Агенция „Пътища” Веселин Георгиев ще обявят официално в Пловдив на 29 юни новата организация на движението по пътя Пловдив- Бургас.

Пръв апелативния прокурор на Пловдив Росен Димов предложи през лятото товарните автомобили да се движат по обиколни маршрути с цел предотвратяване на тежки пътно- транспортни произшествия и разтоварване на движението по пътя до морето. На 8 юни Росен Димов предложи да се изведат тежкотоварните автомобили с тегло над 3.5 тона по обиколен маршрут за да се освободи движението през летния период по маршрута Чирпан- Стара Загора- Сливен- Бургас, като така ще намали броя на катастрофите и на жертвите от тях.

Десет пъти повече са убитите и ранените при катастрофи по “пътя убиец”, включващ маршрута от края на автомагистрала “Тракия” при Чирпан до Петолъчката след Сливен, в сравнение с пострадалите при катастрофи по магистрала “Тракия” в пловдивския участък.

Димов предлага два варианта за обиколен маршрут на тежкотоварните автомобили, който удължава с 50 километра пътят им.

В предложението си Росен Димов настоява да спрат всички ремонти и реконструкции по пътя Чирпан- Стара Загора- Сливен- Бургас през месеците юли и август. В 20- дневен срок той чака отговор от полицията, Министерството на регионалното развитие и Агенция “Пътища”. Ако не получи такъв, прокуратурата може да им наложи глоби в размер до 200 лева. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).