Обзор 2013: Триумфът на "Тракия" - ДЯ "Приказка"

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
16:30 / 25.12.2013
1723
На 16 октомври експремиерът Бойко Борисов и кметът на Община Пловдив прерязаха лентата на новата детска ясла "Приказка" в район "Тракия". Яслата бе открита точно 11 месеца след като се даде началото на строителството й със символична първа копка. По време на публичния отчет на районната администрация кметът на "Тракия" Костадин Димитров определи изграждането на детското заведение като огромен плюс, а самата ясла нарече бижу. Не скри и надеждата си на по-късен етап да се изградят още две допълнителни крила към сградата, които да приемат четири нови групи.

Както вече Plovdiv24.bg писа, дворът на детското заведение е красиво оформен, озеленен, с нови дървета. За всяка детска група е осигурена детска площадка с противоударна настилка и нови съоръжения, пъстри цветове, ажурна ограда и нови алеи допълват визията на втората от близо 40-години насам ясла в района, изградена със средства на държавата, отпуснати по време на мандата на ГЕРБ.

"Изграждането на новата ясла е резултат от правилната политика на Община Пловдив, но най-вече на България по време на управлението на ГЕРБ в последните 4 години. Тази политика подкрепя общините, при това точно там, където те имат най-много нужда, а именно в реализирането на социалните проекти", каза по време на откриването Тотев.

Също така припомняме, че акт 15 за сградата бе подписан в края на месец септември, когато районният кмет изрази надежда, че до около 15-ина дни яслата ще заработи. Това и стана, а със заработването на яслата до голяма степен проблемът с местата в яслите в района бе решен. През септември течеше и електронното класиране за приема на малчуганите.

По поет ангажимент от районната администрация, пред новата яслата в "Тракия" има паркинг за 18 автомобила, тротоарите са напълно довършени и са от типа, който вече се наложи в "Тракия", а именно асфалтови. Детското заведението е за 8 групи с общ капацитет 180 деца. Разгъната застроена площ на обекта е 2916,56 кв. м и се изгради върху терен от 6763 кв. м.

Основите на детското заведение бяха положени в края на месец ноември 2012 г. Първата копка бе направена на 12-и ноември от градоначалника на Пловдив Иван Тотев и районния кмет Костадин Димитров.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).