Ограда ще пази Ботаническата градина в Пловдив от набези

Автор: Мариана Панчева
Коментари (4)
20:44 / 06.11.2017
6907
Облагородяване на входа на Пловдив откъм "Цариградско шосе" и едновременно с това връщане на Ботаническата градина към нов живот планира Общината. За плановете днес разказа кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Градината е разположена на повече от 150 декара. Тя е 100% държавна собственост и е под управлението на Аграрния университет, разказа Тотев. По тази причина Общината няма право да се разпорежда с нея.

"По инициатива на кмета на "Тракия" Костадин Димитров обаче предстои среща с ректора на Аграрния университет, за да видим с какво може да помогнем", поясни градоначалникът.

За едно той бе категоричен - на първо време за гарантиране сигурността, чистотата и реда имотът ще се обезопаси с ограда, а средства за това ще бъдат заложени в бюджета на града за следващата година.

"С оградата искаме да предотвратим възможността всеки да може да влезе и с една каруца да си насече дървета, които (например) сме донесли от Танзания", описа хипотетична ситуация Тотев. 

Друго категорично настояване на Общината е Аграрният университет да премахнат нелицеприятен строителен магазин, който попада в терена, управляван от университета.

Голямата цел е цялата зона да стане приветлива. "А сега имаме една алейна пътека, до нея имаме един строителен магазин, пред който са паркирани 3-4 каруци. Не е нормално този вход на Пловдив да изглежда така. Ще положим усилие да го облагородим, а също и да подпомогнем Ботаническата градина, която и сега си я има, но никой не може реално да разбере, че е там".


Виж коментарите (4)

Още по темата (27):
24.07.2024 Пак заговориха за възраждане на Ботаническата градина в Пловдив
05.07.2023 Какво се случва с този забравен от бога огромен парк в Пловдив?
13.06.2020 Община, две министерства и ВУЗ нищят съдбата на пловдивски парк
12.05.2020 Нова ограда и охрана контролират достъпа до Ботаническата градина в Пловдив
09.01.2020 Напредва изграждането на ограда на Ботаническата градина
11.12.2019 Започна обезопасяването на Ботаническата градина в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-добрата лекарка за 2024 година е пловдивчанка
Пловдивчанин: Тази ужасяваща визуална реклама е крайно неподходящ...
Център за премахване на хроничната болка откриват в Пловдив
Сигнал: Писна ми на това кръстовище да ме засичат идиоти и безхаб...
Наглецът на деня: Не те ли е срам?
В Пловдив тази сутрин е по-студено, отколкото на връх Мусала


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).