Ограничават паркирането по някои улици заради проекти на EVN

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:13 / 03.07.2013
1528
От юли 2013 г. EVN България Топлофикация започва изпълнение на два проекта в централна градска част на Пловдив. Първият от тях предвижда присъединяването към топлопреносната мрежа на сградата на община Пловдив, пл. "Стефан Стамболов" 1. За целта ще се извършват изкопно-монтажни дейности по части от следните улици: ул. "Ген. Данаил Николаев", бул. "Руски", ул. "Васил Друмев", ул. "Александър Екзарх", ул. "Божидар Здравков", ул. "Виктор Юго", ул. "Густав Вайганд", ул. "Дондуков", ул. "Емил де Лавеле".

Обектът ще се изгражда на отделни етапи. Спецификата на строителните дейности налага поетапно частично затваряне на движението по посочените улици. Предвидено е проектът да приключи до 15 септември 2013 г.

Вторият проект в тази част на града е за присъединяването на сградата на Драматичен театър Пловдив към централното топлоснабдяване. В тази връзка ще се извършват изкопно-монтажни дейности с пълно затваряне на движението по ул. "Найден Геров" в участъка от "Дондуков" до сградата на Драматичен театър Пловдив. Графикът за приключване на обекта е 31 август 2013 г.

EVN България Топлофикация ще предприеме всички мерки за възможно по-бързотo приключване на проектите. С цел запазване на максималния комфорт на гражданите по време на изкопните дейности дружеството има готовност да подсигури преминаването на пешеходци. Спецификата на строителните работи изисква достъпът до гаражите и паркирането на посочените улици да бъде ограничен, като EVN България Топлофикация се надява на разбиране от страна на собствениците на гаражи и живущите в района.

Проектите са съгласувани с общинските власти и КАТ и се изпълняват на база одобрена работна документация, съгласно нормативните изисквания. И при двата проекта ще бъде въведена временна организация на движението във връзка със строителните дейности.

Общо предвидените за изграждане нови разпределителни и присъединителни топлопроводи по двата проекта са с дължина 1270 метра, а инвестициите на EVN България Топлофикация възлизат на 850 000 лв. С присъединяването към топлопреносната мрежа двете сгради ще ползват ще използват удобствата на централното отопление.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).