ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Охраната на обществения ред остава основен приоритет за Жандармерията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:39 / 12.01.2006Коментари (0)974
Днес се проведе отчетът на дейността на Жандармерийска част-Пловдив. Гости на анализа бяха полк. Севдалин Букович - зам.директор на НСЖ, полк. Ангел Рангелов - директорът на РДВР-Пловдив, представители на областната и общинска администрация и други официални гости.
Жандармерийска част – Пловдив е една от структурните единици на Национална служба ”Жандармерия”, изпълняваща задачи по охрана на особено важни обекти, охрана на обществения ред и борба с престъпността извън населените места на територията на Пловдивска, Пазарджишка и Старозагорска области.

През годината основните усилия в дейността на ЖЧ-Пловдив бяха насочени към реализиране на приоритетите на НСЖ за 2004 г. Поддържаше се постоянна готовност на управленската структура, сили и средства за участие в охраната на обществения ред и борбата с престъпността.

През изминалата година частта продължи осъществяването на охраната на дипломатически представителства и особено важни обекти .
Служителите на жандармерийската част участваха в редица съвместни операции с РДВР-Пловдив по охрана на обществения ред и противодействието на престъпността.

Частта съвместно с регионалната дирекция охраняваше обществения ред по автомагистрала “Тракия”, общините “Родопи”, Куклен и Кричим.
В хода на тази съвместна дейност бяха проверени 34033 лица, 24104 моторно-превозни средства и 9266 обекти. Задържани бяха 116 лица и 25 моторни превозни средства.

Жандармеристите участваха в охраната и на 19 футболни срещи.
В 10 случая служители от частта оказаха съдействие на Национално управление по горите при извършване на проверки за законността при опазването, преработката и транспортирането на горски, дивечови и рибни ресурси на територията на Регионално управление по горите - Пазарджик. Проверени бяха 878 моторни превозни средства, 1281 лица, съставени са 50 акта и 47 протокола, задържани са 132 кубични метра незаконно придобит дървен материал.

През август и септември сили и средства на ЖЧ-Пловдив участваха в аварийно-спасителните работи на територията на общини Марица, Калояново и Велинград. Те се включиха в издирването и оказването на помощ на бедстващите в село Дълго поле, евакуирането на жители от селата Дъбравите , Г. Белово, Лесичево и Калугерово, както и в доставянето на минерална вода, хляб, дезифектанти и други материални средства за селата Дъбево, Чолаково, Крастава и Бирково. Участваха също и в транспортирането на медицински екипи и тежко болни от и до болнични заведения.

Курсове за преквалификация и повишаване на професионалната квалификация са преминали 93% от офицерите и 47% от сержантите. Основната задача по подготовка на служителите в структурното звено на частта беше повишаване качеството на обучение за изпълнение на дейности по противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и на особено важни обекти.

Основни приоритети на Жандармерийска част – Пловдив през 2006г. са: ефективно и законосъобразно изпълнение на задачите по прилагане на правомощията от ЗМВР и противодействието на престъпността, охраната на обществения ред.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронно таксуване в градския транспорт
Шахматни състезания
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Арестуваха певицата Диона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: