Онкоболна от Пловдив заведе дело срещу Министерството на здравеопазването

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:42 / 15.01.2005
850
Росица Шкодрова от Пловдив, която през октомври миналата година заяви, че ще съди здравното министерство заради отказа му да й предостави животоспасяващи лекарства, е завела дело срещу ведомството. Това съобщи нейният адвокат Михаил Екимджиев, цитиран от БТВ. Според юристите това дело е прецедент в съдебната практика за Пловдив, вероятно и за страната, и то ще помогне на много хора да започнат да се борят за правата си.
Росица Шкодрова е оперирана от рак на дебелото черво в края на август миналата година. След операцията й назначават химиотерапия, но е принудена да я прекъсне за два месеца, защото трябва да си купи необходимите медикаменти, а тя няма възможност да го направи. Проблемът е разрешен след огласяването му от медиите. В болницата е осигурен липсващият препарат и процедурите продължават.
Въпреки това Шкодрова завежда дело с надеждата то да стане съдебен прецедент и пример за болните, че могат да се преборят за правата си. Според адвокат Екимджиев "става въпрос за едно задължение на министерството, което по един доста арогантен начин е пренебрегнато." той е категоричен, че трябва да има подобен прецедент.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).