ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Онкоболна пловдивчанка с дете изкара 6 месеца в мрак и студ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:47 / 17.12.2013Коментари (8)2053
© Plovdiv24.bg
Раковоболна пловдивчанка и 12-годишният й син стояли половин година на тъмно и студено, тъй като нямали пари да си платят тока. След репортажи и публикации в медиите от EVN се съгласили да и възстановят електрозахранването, въпреки че партидата не била на нейно име. 

Проблемът с високите сметки към EVN се появил този април, когато Мариела Урумова започнала да получава "честитки" за суми от над 130 лева. Тъй като майка и син се издържали само с нейната пенсия от 197 лева, се оказали в невъзможност да погасят старите си задължения и останали без ток, съобщи Нова телевизия.

През по-топлите месеци от април до декември Мариела и детето й се оправяли и на тъмно. Когато обаче времето застудяло, съседи й подарили стара печка на дърва и въглища, с които майката успявала да затопли жилището=

През тези месеци тя нееднократно писала на различни институции с апели за помощ, но никой не откликнал на молбите й. В същото време обаче проверка установи, че пловдивчанката не е поискала от EVN да получи правото да плаща разсрочено борчовете си.

"До декември абонатът не е поискал от дружеството да сключи споразумение за разсрочване на задълженията. Такава молба е депозирана в EVN едва на 10 декември 2013 г. След това е станало ясно, че жената не е титуляр на партидата", обясни говорителят на EVN Крум Косев. 

Той уточни, че след като Мариела е била уведомена, че преди да сключи споразумение за разсрочено плащане, първо трябва да прехвърли партидата на свое име. Тя направила това на 12 декември, а токът й бил пуснат два дни по-късно.

"Въпреки старите си задължения тя е сключила споразумение, което за всеки наш абонат е индивидуално и се е задължила да погасява натрупаните суми за електричество всеки месец. Веднага след това - на 14 декември, възстановихме електрозахранването", каза още Косев. 

Той уточни още, че ако Мариела не изпълнява споразумението към EVN и го прекрати едностранно, токът й отново ще бъде спрян.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Съгласно протоколно решение № 144/06.10.2010 г. на ДКЕВР към момента услугата "Пререгистрация на потребител" е безплатна, но трябва да се ходи до офиса на EVN. Необходими документи: * Заявление-бланка * Клиентски номер/ИТН на клиента * Документ за самоличност на собственика или титуляра на вещото право за ползване на имота. * Документ за самоличност и пълномощно с нотариална заверка на подписа на собсвеника/ците, ако лицето е пълномощник * Документ удостоверяващ правото на собственост върху имота (договор за наем, нотариален акт или друг документ) * Писмена декларация за съгласие от съсобствениците, ако има такива и не упражняват общо правото на потребител. И да няма задължения за имота... Аз подадох молба и предоставих нотариален акт, че съм нов собственик.
0
 
 
прехвърляне на партида не беше ли доста солена услуга?Не че нещо,ама и във нас тока още се води на дядо на името,а той почина преди повече от 10 години.И а нещо да изпатка от токов удар-ще пием студена вода.Колко струва прехвърлянето на партида?Някой може ли инфо да сподели?
+8
 
 
А за циганите винаги може?????Интересно! Как не ги е срам. С 200 може ли изобщо да се живее. Ако беше нормална държава да гледа гражданите си щеше да получава пари за ток и детски да речем 300 лв,...а и песията и щеше да е да речем 1000 лв. Ама не това е бг. Там българите трябва да умират като кучета.
Ок булевардите изчистени това се признава някой пешеходни зони имат пътеки за хората, но имам един много голям въпрос кога ще почнат да си събират натрупаният сняг от снегорините нали знаете, че при тези градуси всичко става на лед ??????2
на 17.12.2013 г.
+6
 
 
В нашата държава и като куче неможе да се живее. Това просто е срамно за държава, която мислим за европейска това е просто възмутително всички депутати да им ..... всички сте за затвора тая държава просто унистожава народа си!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1094) 55%
Не (762) 38%
Не мога да преценя (128) 6%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: