Операта кани предпремиерно зад кулисите на азиатската приказка "Турандот"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:50 / 25.11.2013
854
Легендата за жестоката китайска принцеса Турандот, която погубва претендентите за ръката й, оживява за първи път в Държавна опера Пловдив. Зрелищното представление пренася зрителите в приказна атмосфера чрез изразните средства на източния танцов театър. Древен мит - три загадки, които трябва да се разгадаят под страх от смъртно наказание, се превръща в персийска приказка, а по-късно в театрална пиеса и оперно произведение. Въздействащата музика на Пучини силно интригува младите зрители, като ги потапя в свят на маски и в преследване на любовта, защото тя е този ключ, отключващ вратата към собствената ни хармония и равновесие /Ин и Ян/.

Държавна опера Пловдив прави преживяването още по-интригуващо като кани любопитните зад кулисите на продукцията. Само днес от 18 часа желаещите могат да надникнат в подготовката на "Турандот" - грим, костюми, декори и разяснения от режисьора за репетиционния процес, както и да присъстват на генералната репетиция с билет от 6 лева ден преди премиерата! Поканата е отправена изключително към младежката будна публика. 
 
Съставът от солисти е повече от звезден. След като взриви Рим с участието си в "Турандот" през октомври, популярният български тенор Камен Чанев ще зарадва и пловдивската публика в ролята на Калаф. Ще му партнира Елена Баръмова - една от най-талантливите ученички на Гена Димитрова. Диригент е маестро Диан Чобанов, който се завърна в родния си град, за да създаде съвременен облик на операта под тепетата. След генералната репетиция с публика, официалната премиера на "Турандот" ще бъде на 27 ноември, а представлението ще се играе само 2 пъти в Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).