Операта ни представя "Севилският бръснар"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:50 / 04.09.2012
2053
"Севилският бръснар" от Дж.Росини е първата опера, която ще гледа пловдивската публика след лятната ваканция. След успешното си участие със "Севилският бръснар" и гала концерт на фестивала "Опера Банско",Държавна опера Пловдив представя своя премиерен спектакъл и в Пловдив - на 12 септември от 19 часа, отново в Концертна зала. Диригент ще бъде Христо Михалев, а режисьор Иванка Далийска.

В главните роли публиката ще може да види гост солистите: Граф Алмавива - Георги Султанов, Доктор Бартоло - Стоян Стоянджов, Розина - Нели Кравченко, Фигаро - Петър Данаилов, Дон Базилио - Делян Славов, както и солистите от Пловдив - Владимир Ников, Елена Чавдарова, Стефан Толумбаджиев, Васил Игов, Васил Раков. С участието на Мъжки хор и Оркестър на Държавна опера Пловдив.

За удобство на публиката ще има субтитри на български език. Билети на цена 6,8 и 10 лв на касата на Концертна зала. Спектакълът ще бъде повторен и в Кюстендил на 14 септември.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).