Оперна гала в чест на Райна Кабаиванска

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:00 / 15.09.2024
1639
Opera Open ще завърши с блестящ акцент в юбилейната година на Райна Кабаиванска. Днес в Античния театър в Пловдив седем международно известни артисти от Школата на Райна Кабаиванска ще представят вдъхновяваща програма, проследяваща основни моменти от кариерата на българското сопрано.

Александрина Михайлова, Бая Саганелидзе, Вероника Симеони, Мила Михова, Рейналдо Дроз, Тони Незич и София Соловий ще преведат публиката през вдъхновяващо музикално пътешествие, което ще премине през Ла Скала, Ковънт Гардън, Метрополитън опера, Виенската опера, Парижката опера, Театро Реал в Мадрид и много други сцени, в които славата на Кабаиванска живее. Оперната гала с оркестъра на Опера Пловдив е под диригентската палка на маестро Найден Тодоров. Събитието, което е част от фестивалната програма на Пловдив 2019 се организира в партньорство с Нов български университет и с подкрепата на посолството на Италия в България.

Школата Кабаиванска създава поколения оперни артисти с разпознаваем стил и майсторска техника, научени да изразяват артистичната си свобода. "Гордея се, че когато моите ученици пеят по света, могат да кажат: "Аз учих и в България,“ казва Райна Кабаиванска, която лично ще присъства на събитието.

Билети за Оперната гала в чест на Райна Кабаиванска се продават на касите на Oперата, в мрежите нa Ивентим и онлайн на grabo.bg и eventim.bg.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ето я дружинката, млатила пловдивчанин заради чат с жената на еди...
В Пловдив отново ще бъде много шумно!
Министър: Проблемът с Околовръстното на Пловдив е тежък и е неотл...
Екшън на Околовръстното, маскирани тръшнаха по очи мъж
Това ли е почистената река Марица?
Двама министри идват в Пловдив днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).