ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Опозицията в БСП-Пловдив: В партията има нещо гнило, има тумор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:40 / 15.06.2013Коментари (9)7487
© Plovdiv24.bg
Иван Петков е бивш координатор на МО в БСП - Пловдив, член на ГС на БСП и зам.председател на РС на БСП - Тракия. Той е един от опозиционерите в БСП-Пловдив и често критикува решенията и работата на местното ръководство. Свързахме се с него, за да коментира специално за Plovdiv24.bg последните събития и бъдещето на партията.

Как ще коментирате назначаването на областен управител, от квотата на ДПС в Пловдив, при положение, че резултата ви от изборите може да се счита за успешен?

Първо е крайно да се каже, че е успешен. Успешен е защото голяма част от хората гласуваха за малки партии и второ, тук може да се каже, че гражданските квоти от страна на БСП излезе добър ход, макар че следващите такива не бяха правилни. За мен е абсолютно недопустимо ДПС да имат свой областен, но и предложенитя на Георги Гергов за областни бяха голяма грешка. Не бяха коментирани никакви имена на ГС на БСП. Дори след като председателя, в лицето на Георги Гергов сам изкритикува отчета от изборите и ме спомена като единственият, който бе против отчета от членовете на ГС на БСП, не ми бе дадена думата. Имаме добри кадри като Красимир Трифонов, който работи от 8 години в Областна Управа, който можеше да поеме този пост. Ново, младо лице, нали това казахме на избирателите.

Как ще коментирате лансираните в пространството имена на Николай Радев и Георги Търновалийски?

Лични предложения на Георги Гергов, но може би един негов ход, за да излезе истинското му предложение Венцислав Каймаканов. За жалост това за момента е само догадка, дали наистина е така.

Много се спекулира с това, че въпреки, че Каймаканов е от квотата на ДПС, все пак той също е кандидатура на Гергов, Вашето мнение за тази версия?

Напълно възможна!

Защо критикувате открито местното ръководство на партията? Какво трябва да се промени според теб?

Не съм единственият член, който критикува, има и други като мен в организацията. Крайно време е БСП да покаже същността си. Единствените решения, които се правят са само и единствено за лични, бизнес интереси. От отдавна не се занимаваме с политика, а с бизнес. БСП забрави за малкия човек, а това е нашата същност. От времето на Захари Георгиев насам не сме направили нищо за своята кадрова политика, а кадрите решават всичко, но нарочно през годините банката с кадри се унищожи, за да могат да бъдат налагани едни и същи хора, които се опетниха с годините. Едни и същи общински съветници, народни представители, предложения в агенции и администрации.... Естествено, че хората няма да ни обичат. Казахме им, че идваме с нови лица и програма, а къде са ни новите лица и за каква реална програма говорим?

А подкрепяте ли действията и политиката на национално ниво в лицето на Станишев? Как ще коментирате назначението на Пеевски за шеф на ДАНС? Не е ли това ритуално самоубийство на столетницата?

Избора на Орешарски, гражданските квоти и водачите в листите, бе наистина едно адекватно и стойностно политическо решение. Но назначението на Делян Пеевски е убийствено. Не говоря само за БСП, а и за държавата, все пак тя ни е голямата болка, всичко случващо се в нея. Естествено, че не е самоубийство, но е една грешка, с която най-накрая светва лампата за сигнал, че има нещо гнило в БСП, че има един тумор, който ако не действаме на време, може да се окаже злокачествен. Били сме и в нелегалност, и в еднолична власт, имало ни е преди 9-ти и след 10-ти, ще ни има и след Станишев, Гергов и Иван Петков - Бебето, но въпроса е, че трябва да се действа адекватно. Имахме кредит на доверие от обществото, а ние го проиграхме за лични интереси, които не засягат нито БСП, нито България.

Грешката с назначаването на Пеевски смятате ли, че може да доведе до немислимото, правителството на Орешарски да падне по-малко от 100 дни от началото на управлението си?

Определено! Не знам какво може дори да се измисли вече, за да бъде спасено. Вярно, знае се, че Пеевски си подаде оставката, но дали хората ще ни дадат доверие не мога да преценя. Ако стане всяко нещо трябва да бъде примисляно и особено с назначенията. Ако след този гаф се запазим, по-добре да се премислят назначенията за Областни управители и да бъдат подменени. Но дори и да останем на власт или не, както казах вече, трябва да бъде направена промяна в БСП на всички нива и във всички региони.



Още по темата: общо новини по темата: 543
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
06.06.2014 »
предишна страница [ 1/91 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
4ЕР-ВЕ-НИ БОК-ЛУ-ЦИ; 4ЕР-ВЕ-НИ БОК-ЛУ-ЦИ; 4ЕР-ВЕ-НИ БОК-ЛУ-ЦИ; 4ЕР-ВЕ-НИ БОК-ЛУ-ЦИ; 4ЕР-ВЕ-НИ БОК-ЛУ-ЦИ;
+6
 
 
Туморът е ЕДИН ! С две гнойни разклонения - БСП и ДПС !
+16
 
 
ши*ани комуняги всички да го ду хате,легнахте пак на мръсните турци не ви ли е срам
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
Софка заминава
15:22 / 21.09.2024
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в София
България в еврозоната
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: