Организират пресконференция по повод Седмицата на кърменето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:43 / 02.08.2007
947
Днес от 11.00 часа, ще се състои съвместна пресконференция на Министерството на здравеопазването и Националния комитет по кърмене по повод Световната седмица на кърменето /1 - 7 август/ под мотото "Началото е важно".


Ще бъдат представени дейностите на "Ла Лече Лига-България" в подкрепа на кърменето и помощта, която оказват на майките, както и информация за Центъра за бременни жени в Пловдив, за организираните курсове за бременни и пропагандирането на кърменето.Ще бъдат представени дейностите, насочени към кърменето, които ще бъдат реализирани в рамките на Националния план за действие "Храни и хранене", постиженията на инициативата "Болници - приятели на бебетата" и преимуществата на изключителното кърмене. Ще бъде споделен опита на МБАЛ - Враца за въвеждане на ранното закърмяне и ползите за майката и бебето, както и резултатите от проведеното от социологическа агенция "СКАЛА", в периода април-юли 2007 г., анкетно проучване "Нагласи към кърменето на здравните професионалисти, работещи с деца".

Освен това ще бъдат споделени най-честите трудности и нужди на майките при кърмене и захранване на децата им. Информира actualno.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата разследва случая с блъснатите в Пловдив майка и дет...
РИОСВ влезе в горелия завод до Пловдив
Борисов от Пловдив: Очаквам хората най-сетне да прогледнат
Доживяхме! Започна изграждането на Югоизточния обход на Пловдив
Лидерът на ГЕРБ: Ако някой ми каже, че е направил повече от нас з...
След 18 месеца Пловдив ще има четирилентов скоростен път


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).