Организират среща за семейства желаещи да станат приемни родители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:19 / 17.11.2010
811
Утре от 10.30 ч. в Център за обществена подкрепа - Пловдив, ул. "Н.Бозвели" №38 ще се състои Среща на приемни родители. Срещата е част от кампанията "Приемна грижа - 2010 г. Отвори сърцето си - приеми дете". Целта на срещата е приемните родители да споделят своя опит във връзка с отглеждането на приемните деца и трудностите, които срещат. Специален гост на срещата ще бъде Диана Асенова, клиничен психолог. Тя ще проведе обучение на приемните родители за справяне с трудното поведение на децата, за които се грижат. На срещата ще бъдат представени новите две одобрени приемни семейства. За приемните деца са подготвени интересни и развлекателни занимания и игри.

Приемната грижа е една от формите за намиране на семейна среда за децата от институциите. Целта на кампанията е да стимулира гражданската и човешката активност на семействата или желаещите да приютят у дома си деца, които по различни причини живеят вън от семейната среда.

От 2007 г. до момента социалните работници от екип "Деинституционализация" на КСУДС са обучили и оценили 28 семейства от Пловдив и областта и други 8 са преминали обучение за приемни семейства. Към момента 16 семейства са утвърдени от Комисията за детето. В 14 приемни семейства се отглеждат 16 приемни деца. Две одобрени приемни семейства очакват настаняване на приемни деца, а още 3 семейства са в процес на обучение и оценка. Те ще бъдат представени на Комисията за детето до края на тази година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица
"БСП - Обединена левица" регистрира листата си за Пловдив
Къде е фонтанът от кръговото на Водната палата?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).