ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Още една фирма прекратява отношенията си с община Пловдив: Кмете, докога ще работим с некадърни калинки, назначени по приятелски?
Автор: Диана Бикова 08:59 / 11.08.2024Коментари (9)40403
© Plovdiv24.bg
Още една фирма прекратява отношенията си с община Пловдив и спира поддръжката в интернет на важна за обществото информация. След като Google Maps спря да предоставя информация за маршрутите на градските рейсове, тъй като не разполага с актуални данни от Центъра за управление на трафика в града, сега още една компания се оттегля. Този път става дума за предоставяне в реално време на данни за качеството на атмосферния въздух. 

Фирма "ИнфоЛогика" ООД, която извършва тази дейност, изпрати писмо до кмета Костадин Димитров, с копие до Plovdiv24.bg. Ето какво пише в него:

"До Костадин Димитров, кмет на Община Пловдив

Относно: Проблеми със сервизната поддръжка на "WEB базиран информационен портал за мониторинг на околната среда за нуждите на Община Пловдив".

Пиша Ви във връзка с проблеми, свързани със сервизната поддръжка на информационната система "WEB базиран информационен портал за мониторинг на околната среда за нуждите на Община Пловдив". Тази информационна система предоставя в реално време данни за качеството на атмосферният въздух (КАВ) на обществеността на гр. Пловдив, като и на всички отговорни лица в община, за да могат да се вземат навременни решения свързани със замърсяването на града.

Системата е част от Националната система за мониторинг на КАВ в реално време. Информационната система е създадена от нас (Инфо Логика ООД) през 2013-14г. и поддържана по силата на сервизни договори до 20.06.2024г(вх.№24 НЕТ-16). Стойността на сервизната поддръжка на информационната система (от 4166 лв. без ДДС за година) не е променяна от 2015г.

Познавайки добре административния ред в Община Пловдив, предоставих актуализирана оферта ( на стойност 10 000 лв. без ДДС), съобразена с икономическата ситуация в страната, на 29.12.2023г., която беше входирана в деловодството на 02.01.2024г. Офертата беше взета впредвид и включена в бюджета на Дирекция ООС за 2024г. След проведена среща на 31.07.2024г. с г-жа Василка Чопкова - и.д. директор дирекция ООС , разбирам, че г-жа Чопкова е взела еднолично решение да премахне тези пари от бюджета на дирекцията.

Изхождайки от факта, че бюджетът би следвало да се прави с презумция за приоритетност, разбирам, че предоставянето на данни за КАВ, както опазването на здравето на пловдивчани (което би следвало да е един от основните задачи на общината), не е сред приоритетите на г-жа Чопкова.

Община Пловдив се намира в Район за оценка и управление на качеството на атмосферния въздух (РОУКАВ), в който проследяването на показателите и нормите за вредни вещества, както и информирането за замърсителите е основно законоустановено задължение на кмета, за да предотврати настъпването на опасности и щети за обществото при изменение в качеството на атмосферния въздух в резултат на различни дейности.

Изключително съм възмутен от некадърността и липсата на всякакъв професионализъм у г-жа Чопкова, която, канейки ме на горепосочената среща, дори не знаеше какво е предназначението на информационната система, сричаше от моята оферта и задаваше абсолютно безсмислени въпроси. 

На тази среша очаквах да получа отговор на въпроса, касаещ сключването на сервизният договор за поддръжка на информационната система за информиране на населението за КАВ , но получих единствено демонстрация на неспособността на г-жа Чопкова да взема решения. Такова поведение е меко казано обидно и, от гледна точка на бизнеса, представлява загуба на време и пари. 

Липсата на професионализъм у г-жа Чопкова се доказва и от факта, че от 20.06.2024г. до днес 05.08.2024г. нямаме сключен договор за поддръжка, нямаме яснота дали такъв ще бъде сключен или не, по въпреки това ИнфоЛогика ООД продължава да поддържа, напълно безплатно за Община Пловдив, информационната система и тя да е част от нашият Help Desk. Тъй като в бизнеса няма нищо безплатно, това означава, че аз инвестирам, заплащайки услуги (като плащам заплати на експертите), които Община Пловдив да получава безплатно.

С оглед на горепосоченото Ви информиран, че считано от днес 05.08.2024г. ИнфоЛогика ООД прекратява всякаква поддръжка на "WEB базиран информационен портал за мониторинг на околната среда за нуждите на Община Пловдив". 

Докога, г-н Димитров, ще ни се налага да работим (вече 9 месеца) с некадърни калинки, назначени по приятелски на позиции, за които се изисква конкурс, като документацията от преминаването му е публична и всеки може да види компетентността на кандидата?

С уважение, Георги Георгиев".

Plovdiv24.bg е готов да публикува официалния отговор от Община Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 396
14.09.2024 »
07.09.2024 »
05.09.2024 »
26.08.2024 »
15.08.2024 »
14.08.2024 »
предишна страница [ 1/66 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Селската пръчка от Строево се интересува само как да пусне пари на снегорините през зимата, за да си вземе комисионата, а това че не вали сняг ....
0
 
 
Едно време имаше Кмет, заместник кмет и една секретарка. Сега има Кмет, 9 заместник кметове, и всеки от тях има по един заместник и една секретарка. Вероятно следващия кмет ще си избере 15 заместника, защото 9 не стигат, за да откраднат всички пари с обществените поръчки.
+1
 
 
Стринки , шуринайки , балдъзи , любовници , тъпкачи и тем подобна паплъч фигуриращи деиност - шута и навън !?!
0
 
 
Няма спор, че общината е пълна с калинки, но и те не обичат алчните тарикати. Да вдигнеш цената от раз 2,5 пъти си е живо нахалство и никаква инфлация не може да го оправдае.
+2
 
 
Стига сте обиждали калинките.Работят търтеи парекселанс
+2
 
 
Пореден кмет, същата партия, едни и същи проблеми. Жалка работа!
0
 
 
Какво практическо приложение намира тази информационна система? Като видим че ФъПъЧътата са повече как Общината ще ги намали?
+3
 
 
80% от общинската администрация трябва да се измете, те повечето даже и незнаят за какво са назначени.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стреляха по Доналд Тръмп на митинг!
Катастрофи в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: