Още подробности за най-новата измама в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
16:31 / 22.08.2023
7899
19-годишният Явор Стоилов остава в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Производството бе разгледано при закрити врати заради конфиденциална информация, но решението на районния съд беше обявено публично. Явор е обвинен заедно с още две лица в схема с теглене на онлайн кредити с чужда самоличност. В конкретния случай случай става въпрос за взимане на заем в размер на 19 000 лева, предава Plovdiv24.bg.

Другите двама обвиняеми са признали вината си и са били освободени срещу 5000 лева гаранция за всеки от тях. Те са посочили Явор за организатор на измамната схема.

"Става въпрос за теглене на онлайн кредити чрез вземане на личните данни на определен кръг от млади лица от български произход - лични карти, правят им се снимки, те си предоставят доброволно тези свои данни и в последствие се теглят онлайн кредити чрез т. нар. лицева верификация, на различни суми. В настоящия случай - 19 000 лева. Потърпевшият е от Садово. Търсят се и други пострадали. Действията по разследването продължават. Работим и в посока вторична престъпна деятелност" - каза пред камерата на Plovdiv24.bg прокурорът по делото Димитър Костов.

И тримата обвиняеми са от София. Не се познавали помежду си. В схемата участвали и други лица, чиято задача била да обикалят и да събират лични данни от потенциални потърпевши.

Явор е бил арестуван във Велинград на 20 август. По данни на прокурора, младият мъж е току що завършил средно образование, няма информация дали работи.  

Прокуратурата разполага с информация и за друг подобен случай, за който търси пострадали.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
22.08.2023 Арестуваният в Пловдив заради новата измама с наведена глава в съда
22.08.2023 Първи арести в Пловдив заради новата коварна измама!
10.08.2023 МВР Пловдив: Вече има измамени по новата схема! Става, без да разберете
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена
Пловдив се включва в глобално събитие, обединяващо хора от цял св...
Деца намериха портфейл в парк "Белите брези", издирва се собствен...
Шофьорка, убила дете на пешеходна пътека в Пловдив: Признавам се ...
Служителите на Областна администрация Пловдив слязоха от автомоби...
Момиче краде капачки от автомобил, камера засне всичко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).