Осмокласници от пловдивска гимназия представиха проекти за изкуствен интелект в образованието

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:08 / 26.06.2024
2723
Как да използваме изкуствения интелект в образованието – презентации по темата представиха осмокласници от Професионалната гимназия по електротехника и електроника на форум, който училището организира днес в Дома на науката и техниката. Целта бе да се представят и отчетат резултатите от първата година на иновацията, реализирана в гимназията по проект "Изкуственият интелект като елемент от STEM“.

Учениците от иновативните паралелки на специалност "Приложно програмиране“ демонстрираха задълбочени теоретични познания в областта на интелигентните системи и усвояването на разнообразни практически умения, свързани с приложения на методи и техники на изкуствения интелект в широк кръг от направления на природните науки. Представени бяха STEM проектите "Система за анализ и управление на база данни за компютърни игри/ сериали“,  "Програма за ученици“, "Игра за познаване на столиците в Европа“. Дамският отбор по програмиране представи разработка на тема "AI -STEM: Растенията в Космоса спасяват Земята“.

Проф. Станимир Стоянов от Факултета по математика и информатика на ПУ "Паисий Хилендарски" запозна присъстващите със съвременните аспекти на изкуствения интелект.

Денис Петков, представител на "Хъб Тракия", изнесе лекция на тема "Киберсигурността като образователно и технологично предизвикателство", а Таня Йорданова – представител на "Комерцбанк", запозна присъстващите с възможностите за приложение на изкуствения интелект в банковия сектор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гори Младежкият хълм
Читател: Да се извинят публично и да опростят за известно време п...
Кражба на оборотни пари от известен ресторант в Пловдив
Застраховат Пампоровата къща и още 79 общински имота
Кандидат-студентите за МУ Пловдив писаха по вариант 1 на изпита п...
Проблем при SDI! Шофьорка: Карам си без стикер!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).