ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Оспорван полуфинал на "Сомелиер на годината 2014" в Пловдив | ||||||
| ||||||
Петстепенното меню, подбрано за селектираните за гурме вечерята вина, ще бъде подготвено от шеф Силвия Тодорова и ще включва изискани ястия от гъши дроб, сьомга, агнешко. По време на вечерята професионалните сомелиери ще трябва да покажат виртуозно майсторство в представянето на пет елитни български вина, умения в декантирането и не на последно място чар, с който да предразположат гостите. В професионалното жури ще бъдат председателя на БАПС Михаил Марковски, международният винен съдия Димитър Николов, топсомелиерите Слави Райчев и Вихрен Велков и други. Според новите правила, по които се провежда конкурса тази година, особена тежест ще има оценката на винолюбителите, които са поканени на винената вечеря. Пак според новите правила на конкурса "Сомелиер на годината 2014" винолюбителите участваха на равни начала с професионалистите в първия етап от състезанието, което се проведе онлайн и в което от участниците се изискваше да покажат теоретични познания за виното, както и да решат конкретен житейски казус. Във втория кръг любители и професионалисти участват в сляпата дегустация, която предхожда винената вечеря. Причината за допускането на винолюбителите до определен етап на професионалния конкурс са новите изисквания към сомелиерската професия в световен мащаб и ролята, която винолюбителите играят все повече във винената и гурме култура. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Николай Славеев: 19 прекрасни години заедно!
14:32 / 26.11.2024
Земетресение в България
11:06 / 26.11.2024
Златна 2025 година за пет зодии
14:55 / 27.11.2024
Слави Трифонов се завръща в bTV
12:59 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета