Осъдиха ''Браво'' за нелоялна конкуренция на ''Сачи''

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:27 / 23.09.2004
2441
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 7000 лв. на “Браво” ООД, София за извършено нарушение по чл. 33, ал. 2 във връзка с чл. 30 от ЗЗК.
Комисията е сезирана за случая от “Белла България” АД, Пловдив и “Дил Тур-Пловдив” АД, Пловдив. Двете дружества произвеждат кренвирши “Сачи” от юни 2003 г., като използват характерно лого и дизайн, представляващи червен правоъгълник, в който е поставено зелено цвете и с бели букви е изписано “Сачи”. Според молителите “Браво” ООД започва да произвежда в края на юли 2003 г. кренвирши в опаковки, заблуждаващо близки до логото на “Белла България” АД и “Дил Тур-Пловдив” АД. По този начин потребителят, виждайки добре познатите му отличителни белези на кренвиршите “Сачи”, лесно може да бъде заблуден, че кренвиршите “Браво” са нов продукт на производителите на “Сачи”. Възможността за заблуда се засилва и от това, че върху новата опаковка не е отбелязан производителят.
“Белла България” АД и “Дил Тур-Пловдив” АД считат, че в резултат от недобросъвестната търговска практика на “Браво” ООД са претърпели значителни финансови загуби, с което се нарушават интересите им като конкуренти, а също така се нарушават и интересите на потребителите.
В настоящия случай и двете страни притежават регистрирани марки за обозначаване на продуктите си. Обаче “Браво” ООД използва марката си във вид, съществено различаващ се от регистрирания с оглед на използваната цветова комбинация и изписване на кирилица на словния елемент. Същевременно той е почти идентичен с изображението, използвано от молителите за обозначаване на кренвиршите “Сачи”, установи комисията.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).