Осъдиха четирима за разпространение на наркотици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:12 / 12.06.2009
1876
Пловдивският окръжен съд осъди за участие в престъпна група с цел разпространение на наркотици подсъдимите Антони Стоилов, Ангел Атанасов, Светлозар Иванов и Павлина Асенова. Те бяха признати за виновни в това, че в периода от ноември до 3 декември 2008 г. в гр. Пловдив са участвали в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Ангел Атанасов.

Антони Стоилов беше признат за виновен и в това, че на 3 декември в гр. Пловдив е придобил с цел разпространение от Ангел Я. 48 г. хероин на стойност 5787 лв.

Ангел Атанасов беше признат за виновен и в това, че на 3 декември в гр. Пловдив е разпространил на Антони С. хероин на стойност 5716 лв.

Светлозар Иванов беше признат за виновен и в това, че на 3 декември в гр. Пловдив в съучастие с Антони С. е държал с цел разпространение 1 г. хероин на стойност 70 лв.

За така извършеното от подсъдимия Ангел Атанасов престъпление му беше наложено наказание в размер на три години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и глоба в размер на 4000 лв.

За така извършеното от подсъдимия Антони Стоилов престъпление му беше наложено наказание в размер на две години лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и глоба в размер на 4000 лв.

За така извършеното от подсъдимия Светлозар Иванов престъпление му беше наложено наказание в размер на една година и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и глоба в размер на 4000 лв.

За така извършеното от подсъдимата Павлина Асенова престъпление й беше наложено наказание в размер на една година и 8 месеца условно с четири години изпитателен срок.

Стоилов и Иванов били наркотично зависими. Те употребявали хероин, като закупували голямо количество и същевременно го разпространявали на други лица. Стоилов определял срещи на своите клиенти най - често пред Окръжна болница, където бил готвач или им доставял наркотика с личния си автомобил. Иванов помагал на Стоилов при разпределянето на наркотика на дози и понякога ходел с него на срещи с клиенти.

От месец ноември 2008 г. Стоилов започнал да купува хероин на едро от Ангел Атанасов. Те се срещали най-често до родилния дом на ул. "Весела". Понякога на срещите със Стоилов вместо Атанасов ходила Павлина Асенова. На 3 декември Атанасов се обадил на Стоилов и му предложил да се видят да му продаде хероин. Уговорили си среща до родилния дом на ул. "Весела", където Атанасов дошъл с Асенова. След размяната на парите и наркотика в автомобила, били арестувани от полицейски служители. Бил извършен обиск в домовете на подсъдимите и бил намерен останалия хероин.

Подсъдимите се признаха за виновни и между тях и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.
Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).