Осъдиха двама заради опит за кражба на часовник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:01 / 07.03.2013
1731
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Георги Шопов, 19 г. и Марио Долев, 18 г. Те бяха признати за виновни в това, че на 23.07.2012 г. в Пловдив в съучастие /Марио Долев като непълнолетен / са направили опит да отнемат чужда движима вещ - ръчен часовник, реплика на марка "Jacobs" на стойност 180 лв. от владението на Христо Андонов с намерение противозаконно да го присвоят, като са употребили сила и деянието е останало недовършено по независещи от волята им причини, а Георги Шопов е нанесъл на Христо Андонов средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дясната ръка.

Подсъдимият Георги Шопов беше осъден 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Шопов е осъден да изтърпи отделно и изцяло и отложеното му наказание по предишно осъждане в размер на 3 месеца лишаване от свобода.

Подсъдимият Марио Долев беше осъден на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок.

Третият подсъдим по това дело Кристиан Димитров беше признат за невинен в това, че в качеството му на помагач е улеснил другите двама подсъдими да отнемат часовника.

Тримата подсъдими се познавали от години и поддържали приятелски отношения помежду си. В средата на юли 2012 г., докато се намирали пред дома на Димитров и разглеждали на неговия лаптоп часовници, изложени в сайтове за продажба по интернет, у Долев и Шопов се оформило намерението да извършат грабеж на такава вещ. Димитров направил поръчка в интернет сайт. С доставчика било уговорено да го доставят с наложен платеж на Долев, който се представил с друго име.

На 23.07.2012 г. куриера Андонов пристигнал на адреса с доставката. Долев го чакал седнал на пейка пред входа, а Шопов се бил скрил наблизо, носейки със себе си гумена палка, за да помага при нужда в грабежа. Долев поискал да разгледа съдържанието на пратката. Андонов понечил да му я предаде, но Долев я издърпал със сила и побягнал край блока.

Куриерът се затичал след него, успял да го стигне и го съборил, при което Долев изпуснал часовника. Тогава се намесил Шопов, който започнал с гумената палка да удря Андонов безразборно по тялото, счупвайки му ръката. В суматохата куриерът все пак успял да вземе пратката и да избяга със служебния си автомобил. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).