Осъдиха затворник на още 8 месеца заради 40 лева подкуп

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:05 / 26.09.2012
1112
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Сашо Петров, 44 г. на 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 600 лв.

Петров беше признат за виновен в това, че на 08.12.2011 г. в гр. Пловдив е дал сумата от 40 лв. на длъжностно лице - Валентин Велинов на длъжност старши експерт - инспектор "Социална дейност и възпитателна работа" ІІ степен в затвора гр. Пловдив с възложени функции на инспектор "Социална дейност и възпитателна работа" в Затворническото общежитие от открит тип "Хеброс" към затвора гр. Пловдив, за да извърши действие по служба - да предложи лишения от свобода Сашо Петров на началника на затвора гр. Пловдив за награда домашен отпуск.

Сашо Петров е осъждан няколко пъти за кражби и разпространение на наркотични вещества, като през декември 2011 г. изтърпявал наказание от две години и осем месеца лишаване от свобода в Затвора Пловдив.

На Валентин Велинов било възложена функция на социален работник, отговарящ за социалната дейност и възпитателната работа с лишените от свобода при затвора Пловдив. Във връзка с възложените му функции с него на няколко пъти разговарял подсъдимият Петров с искане да изготви предложение до началника на затвора гр. Пловдив за награда домашен отпуск. Велинов отказал, тъй като преценил, че не са налице предпоставките затова.

На 08.12.2011 г. около 9.30 часа в кабинета на Велинов дошъл Сашо Петров отново със същата молба, като посочил тежкото си семейно положение. Велинов отказал, при което Петров решил да му даде подкуп, извадил от джоба си две банкноти по 20 лв. и ги оставил на бюрото. Велинов веднага се обадил на дежурния командир на отделение и разказал за случилото се. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).