Осъждан 18 пъти удря с брадва съселянин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:57 / 12.01.2024
2354
Върховния касационен съд потвърди присъда на Апелативен съд - Пловдив от 3 години лишаване от свобода за опит за убийство, при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Делото в Пловдивския апелативен съд е образувано по протест на Окръжна прокуратура - Пазарджик и жалби на подсъдимия и частния обвинител.

С присъда, постановена от Пазарджишкия окръжен съд подсъдимият Б. К. е признат за виновен в това, че на 17. 12. 2017 г. в с. Варвара, обл. Пазарджик, при условията на опасен рецидив, е направил опит умишлено да умъртви Г. Н., като деянието е останало недовършено по независещи от извършителя причини и е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, поради което го е осъдил на 3 години лишаване от свобода, като го е оправдал по първоначално повдигнатото обвинение за престъпление.

Подсъдимият Б. К. и още няколко човека замеряли с камъни къщата на пострадалия, за да отмъстят за това, че по-рано същата вечер, собственикът на къщата, в която гостували, ударил един от мъжете, по повод високо пусната музика.

Пострадалият и съпругата му излезли да видят какво става и подгонили нападателите, сред които бил и подсъдимият. Г. Н. настигнал Б. К. и се нахвърлили с юмруци върху него. Б. К. носел брадва и ударил с нея пострадалия по главата. Съпругата на Г. Н. и други свидетели видели какво става и извикали "Бърза помощ“. Лекарите спасили живота на пострадалия.

Подсъдимият е осъждан 18 пъти до сега и е извършил опита за убийство в условията на опасен рецидив. В съдебно заседание представителя на Апелативна прокуратура не поддържа протеста. Пловдивският апелативен съд потвърждава тригодишната присъда на Б. К. Той и пострадалият остават недоволни и обжалват пред ВКС.

Според върховните съдии жалбите им са допустими, но разгледани по същество са неоснователни.

Решението на Върховният касационен съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева
Много грозни сцени на кръстовище в Пловдив, извикаха полиция
Ефективна присъда за шофьора, блъснал фатално заместник-директорк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).