Освободиха я от висок пост и я върнаха на същия точно след 7 дни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:22 / 30.08.2024
4509
Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев отпреди два дни на длъжността заместник-министър на културата се завърнаха Амелия Гешева и Илко Ганев. Пловдивският кадър бе освободен от поста само преди седмица - на 21 август.

Припомняме, че акад. Николай Денков назначи Амелия Гешева за заместник-министър на културата на 10 октомври 2023 г.

Дотогава тя заемаше длъжността съветник към политическия кабинет на министъра на културата. В периода май 2017-май 2021 г. Гешева заема поста на заместник-министър на културата.

От януари 2016 г. до май 2017 г. е била заместник-кмет на Община Пловдив с ресор "Култура и туризъм“. Преди това Амелия Гешева заема постовете на директор на Общински институт "Старинен Пловдив" и началник на отдел "Европейска интеграция, етнически и демографски въпроси" в Областна администрация.

Амелия Гешева е родена в Асеновград. През 1998  г. придобива степен "Магистър“  в ПУ “Паисий Хилендарски" Пловдив, със специалност "Български език и история“.

През 2006 г. придобива втора степен "Магистър“ от Технически университет - гр. Варна по "Публична администрация“.

От 2002 до 2006 г. работи като  репортер  в телевизия “Евроком АД" – Асеновград и в Цифрова кабелна компания – Асеновград, отразяващ събития в сферата на социалната политика, култура и образование.

От 2006 г. до 2012 г. е  началник  на отдел "Европейска интеграция, етнически и демографски въпроси" в Областна администрация – Пловдив. 

 От 1.04.2012 г. до края на 2015 г. е директор на Общински институт "Старинен Пловдив", където организира, ръководи и контролира дейностите по опазване и популяризиране  на културното наследство в резервата и развитие на културата.

 От 4 януари 2016 г. е заместник- кмет на община Пловдив с ресор "Култура и туризъм“ и отговаря за провеждане на политиката за закрила и развитие на културата на територията на общината.

В рамките на служебните си правомощия е организирала и ръководила дейността на областни и консултативни съвети, комисии и работни групи, свързани с изпълнението политика за регионално развитие, политиката за култура и интеграция на малцинствата.

От май 2017 г. е назначена на поста заместник-министър на културата. Ползва английски език и иврит.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена
Пловдив се включва в глобално събитие, обединяващо хора от цял св...
Деца намериха портфейл в парк "Белите брези", издирва се собствен...
Шофьорка, убила дете на пешеходна пътека в Пловдив: Признавам се ...
Служителите на Областна администрация Пловдив слязоха от автомоби...
Момиче краде капачки от автомобил, камера засне всичко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).