ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
От "Възраждане" питат: Обезпечава ли държавата пълноценно безопасността на жп транспорта в страната
©
Кандидатите за народни представители за 16 МИР Пловдив - Ангел Георгиев и Емил Янков повдигнаха пред министъра на транспорта и съобщенията въпросът за обезпечаването на безопасността на железопътния транспорт, от страна на държавата.

“Напоследък наблюдаваме опасна тенденция за аварии в пътнически, бързи и товарни влакове на територията на цялата страна. В единия случай едва се е избегнал челен сблъсък между бързите влакове и се е наложило да бъде спряно напрежението в контактната мрежа. Има и случай от тази година, при който на Централна гара София маневрен локомотив се удря в пътнически влак за Пловдив и като следствие от удара има 12 пострадали", коментира темата на среща с граждани, водачът на листата за 16 МИР Пловдив Ангел Георгиев.

Според него и вторият в листата за народни представители за град Пловдив - Емил Янков държавата не прави достатъчно, за да обезпечи безопасността на използващите железопътен транспорт.

“Това си проличава ясно от честите аварии и възникнали инциденти в железопътния транспорт. По реда на парламентарния контрол, ние зададохме и въпрос до министъра на транспорта и съобщенията, по отношение на гореизложените проблеми. Беше ни отговорено, че управителят на инфраструктурата и железопътните предприятия носят пълна отговорност за прилагането на системата за управление на безопасността", заяви Емил Янков, който е и член на Комисия по транспорт и съобщения.

В допълнение към това от Министерството съобщават, че координацията и контролът в областта на железопътния транспорт се осъществяват от Изпълнителна агенция “Железопътна администрация" , а всички инциденти се категоризират и разследван по установен ред. В отговорът се посочва още, че причините за произшествията варират от техническа грешка и неизправност до субективна грешка на дежурните ръководители или локомотивните машинисти.

“От информацията, изнесена от Министерство на транспорта и съобщенията не става ясно по какъв начин ще се редуцира броят на този тип произшествия, които могат да бъдат с много тежки, а понякога и с фатални последствия. Съобщиха ни, че се провеждат допълни обучения на експлоатационния персонал, във връзка с изпълнението на специфичните им работни задължения. Но как ще се противодейства на зачестилите случаи на технически грешки и неизправности? Какъв е планът на ресорните органи и министерства за подобряване на качеството на предлаганата услуга и подобряване на състоянието на техническата инфраструктура? На тези въпроси не ни бяха дадени отговори, а те са от съществено значение за българските граждани, особено по отношение на инфраструктура от стратегическо и национално значение", допълни още Емил Янков.

Според кандидатите за народни представители е време да се спре с експериментите, по отношение на управлението на такива важни държавни активи и българските граждани да дадат гласа си за “Възраждане", защото това е единствената политическа организация с ясен план, стратегия и концепция за развитие, не само по отношение на транспорта и логистиката, но и във всеки един държавен сегмент и отрасъл. 

“Възраждане" е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Още по темата: общо новини по темата: 410
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Алооо, многобройните копейкаджии, видяхме ви вчера на площада колко сте - една шепа нещастници :) хахахахха
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Проектът Модър - Царевец
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: