От днес започват празниците на Стария град

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:19 / 23.09.2013
2455
Днес се отваря "вратата във времето", с което стартират празниците на Стария Пловдив! Най-напред ни предстои да преминем през Иконната галерия на ул. "Съборна" 22, където от 17:30 ч. ни очаква изложба на ГХГ - Пловдив, представящи "Християнските празници през септември".

След това Община Пловдив, Областна администрация - Пловдив, ОИ "Старинен Пловдив" и наследниците на творците Димовски и Хайтов ще отворят за пловдивчани и гости на града вратата на Данчовата къща (ул. "Арх. Христо Пеев" 2). В 18:00 ч. - "Време да плачеш, време да се смееш", ще можем да разгледаме изложбата "Карикатурите на Борис Димовски и героите на Николай Хайтов".

От 19:30 ч. на Римския стадион с рецитал на Милчо Левиев - пиано, и Огнян Видев - китара, официално ще бъдат открити Празниците на Стария Пловдив. Непосредствено след концерта ще ни бъде разказана една филибелийска история - предстои да видим премиерата на филма "Дъждовен ден", посветен на българския джазов музикант Огнян Видев.

"Доминантната идея на филма е темата за Пловдив - с артистичното минало на града, съсредоточено предимно в Стария Пловдив, с който се свързват и имената на последните мохикани на пловдивската бохема, а именно: Атанас Кръстев - Начо Културата, Георги Божилов - Слона, Катя Паскалева, Димитър Киров, Георги Бояджиев - Бояджана и редица други художници и творци, музиканти и поети, писатели и артисти. Безспорно, името на Огнян Видев е едно от най-ярките.

Връзката му с Пловдив е много важна и значителна, тя е неделима. Музикантът се признава в любов пред китарата си. Спомените пораждат картини от реалното и миналото. Музиката му превъплъщава всекидневието в особен мир на художника. Тя кара да се замислим над бренното битие. И същевременно над себе си" - споделя за филма и за главния си герой режисьорът Андрей Чертов. Освен Милчо Левиев на екрана ще видим Ибряма и Мая Новоселска.

Plovdiv24.bg е медиен партньор на събитието.


Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
30.09.2013 Центърът на Пловдив се превърна в букет от приказни герои
27.09.2013 Ретро шествие за празниците на Стария град
27.09.2013 Започна Есенният панаир на занаятите в Стария град
27.09.2013 Открива се Есенният панаир на занаятите
27.09.2013 Без автомобили по ул. "Съборна" за празниците на Стария град
26.09.2013 Без автомобили по ул. "Съборна" за празниците на Стария град
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).