От есента светещите пешеходни пътеки в "Северен" ще са с постоянно захранване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:26 / 05.08.2013
3314
"Соларните пешеходни пътеки не са ефективни", съобщи кметът на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев пред репортер на Plovdiv24.bg. Той обясни, че според спецификата, която идва от производителя батериите трябва да издържат тежест до 20 тона.

"Факт е, че тази спецификация не е вярна. Когато минават товарните автомобили те се чупят и се повреждат, а в края на булевардите, където не се движат товарни автомобили, светят", заяви Ралев. Той каза още, че когато е с постоянно захранване осветлението няма да има нужда от соларния панел отгоре, който е уязвимата част. Панелът ще бъде заменен с метално капаче, както е на колелото на панаира. Там, въпреки натовареното движение няма нито едно счупено осветително тяло, заяви районният кмет. Фирма "Маркони", която ги е изградила със седалище в Смолян,  ще заменят соларните пешеходни пътеки в "Северен" с постоянно захранване към електрическата мрежа.  Това тя ще направи за нейна сметка, тъй като батериите са все още в гаранция.

"Общината няма да бъде ощетена и един лев", увери Ральо Ралев. Той каза, че в неефективността на соларните панели са се убедили и в Благоевград и София. 

Припомняме, че соларни светещи пешеходни пътеки има по големите булеварди на "Северен" - "Дунав", "Победа", "Васил Априлов" и "Брезовско шосе". На постоянно захранване към електрическата мрежа те ще преминат през есента, тъй като в момента лъчите на слънцето са много интензивни, заяви Ралев.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).