Отцеубиец беше осъден на 16 години затвор в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:19 / 17.02.2005
1003
Пловдивският окръжен съд осъди на шестнадесет години лишаване от свобода Петър Даражански (38 год.). Съдебният състав с председател Христо Крачолов го призна за виновен в това, че на 20.10.2004 год. в с. Зелениково, Пловдивска област умишлено е умъртвил баща си Колю Даражански, съобщи пресцентърът на Съдебната палата. Делото приключи само в едно съдебно заседание, продължило по-малко от три часа. Разпитани бяха седем свидетели и четирима експерти.
На 20 октомври 2004 год. подсъдимият посетил заведение в селото и изпил две бутилки вино и половин бутилка ракия. Върнал се у дома и отново започнал да употребява алкохол. Тогава между него и баща му възникнал спор. В един момент Петър Даражански извадил касапски нож и нанесъл силен удар в гърдите на баща си. След това извикал на майка си, че трябва да търси кола, за да закарат пострадалия в болницата. В поликлиниката в гр. Брезово лекарите само констатирали смъртта на Колю Даражански.
Според експертите ударът е нанесен със значителна сила и в тялото е проникнало цялото острие на ножа с дължина 20 см. Причинена е остра кръвозагуба, поради нараняване на сърцето и белия дроб. В кръвта на подсъдимия е установена концентрация на алкохол 4.26 промила. През 1996 год. Петър Даражански е осъждан условно за управление на моторно-превозно средство в пияно състояние.
Присъдата подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).