Отчетоха: Училището - арена, а семейството - генератор на насилие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:07 / 27.07.2010
1770
Направено сред 1500 пловдивски ученици от 13 до 19-годишна възраст изследване за нагласите им към агресията установило, че училището е арена, а семейството е генератор на насилие. Това съобщи на отчетна пресконференция за полугодието секретарят на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Петко Василев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.
 
"Анализът показа, че в 56% от случаите нагласите към насилие се изграждат в семейството - или самото дете е насилвано, или ставало свидетел на насилие, или е съветвано да упражнява насилие, уж под формата на отбранителна реакция", обясни Василев.

98 срещу 106 в сравнение със същия период на миналата година е броят на извършените престъпления от непълнолетни, а двойно - от 21 на 11, са намалели престъпленията, извършени от малолетни. Тревожното е, че сред криминалните хроники отново се появяват невръстни убийци: непълнолетен уби баща си, а двама малолетни от "Столипиново" - на 8 и 12 години, убиха 4-годишно дете само защото, по думите на Василев, се залепило на хранилка към семейството.

Правело впечатление сформирането на групи с участието на непълнолетни и пълнолетни, като по-големите били тарторите, а по-малките извършвали престъпни действия, тъй като били с ограничена наказателна отговорност. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Деца с тротинетки се потрошиха в Пловдив
Поредно ПТП в Пловдив
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).