ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Откриха "Винария 2013" с винена наздравица от щанда на "Винпром Пещера"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:39 / 03.04.2013Коментари (0)5545
©
Започна международното изложение за лозарство и винарство Винария 2013, което всяка година се провежда в Международния пловдивски панаир под патронажа на Националната лозаро-винарска камара. Тази година изложбата се провежда за XXI-ви път и отново събира лидери и новатори в бранша, които представят най-добрите си продукти и най-новите попълнения в продуктовата си гама от гроздови напитки. 

Въпреки силното родно участие в дегустациите, направи впечатление, че сред изложителите във Винария 2013 отсъстват добре познати имена като Винпром Карнобат, Винпром Търговище и Винекс Славянци. Палатите на панаира ще бъдат с отворени врати от 3 до 6 април, за да приютят любителите и ценителите на качествените вина, както и стотици родни и международни дистрибутори, търговци и производители.

Днес по традиция официалната делегация на събитието стартира с винена наздравица от щанда на най-големия производител на вина и високоалкохолни напитки у нас, Винпром Пещера. Официалните лица, сред които Цветан Димитров, зам.-министър на земеделието и храните, Пламен Моллов, председател на Националната лозаро-винарска камара и Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, се ръкуваха с изпълнителния директор на компанията Иван Папазов и му пожелаха успех на изложението. Той на свой ред ги почерпи с отбрани червени и бели вина Domaine Peshtera, гарнирани с подходящи за случая хапки. 

"През последните години компанията ни засвидетелства сериозните си намерения да затвърди лидерските си позиции и във винарството, правейки значителни постъпления и инвестиции в тази посока, което се надяваме и тази година да заслужи признанието на българските и международните експерти, които журират в конкурса на Винария 2013. За всичките си години участие в престижното международно изложение можем да се похвалим с няколко Златни ритона и десетки златни медала", коментира Иван Папазов. 
 
Тази вечер 45 родни и международни винопроизводители и над 340 вина ще се борят в шест категории за Златни ритони и медали, които традиционно най-добрите вина получават от ежегодните винени дегустации по време на Винария. В журито тази година участват 8 чуждестранни дегустатори, сред които известни специалисти, сомелиери и журналисти. Винпром Пещера традиционно взима участие в дегустациите в почти всички винени категории с марката си Domaine Peshtera с белите сортове Шардоне,
©
Совиньон блан, Мускат и с червените Мерло, Каберне совиньон, Каберне фран, Сира и Мавруд.

Двата сорта от серията - Каберне фран и Сира, са нови за българския пазар и се предлагат на него едва от месец февруари. На тазгодишната Винария ще бъдат представени ексклузивно, малко преди да се появят в търговската мрежа, първите резерви с марка Domaine Peshtera в сортовете Каберне совиньон и Мерло, както и първите купажни вина на компанията от сортовете Совиньон блан и Вионие. 

Успоредно с развитието на винената си листа, Винпром Пещера направи и значителни инвестиции в разрастването на производствения си капацитет и лозята си. Днес компанията има капацитет за производство на вина от над 14 млн. литра и е позната като най-големия собственик на лозови масиви, над 15 000 дка, към които планира тази година да бъдат добавени още 3 000 дка. 

От тях над 36 хиляди тона грозде бе преработено и вложено в производството на серията Domaine Peshtera и ракиите Пещерска в края на изминалия сезон. По време на Винария 2013 всички тези постижения на компанията ще бъдат представен от топ технолозите й и нейния изпълнителен директор чрез професионални дегустации.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в София
България в еврозоната
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: