Откриха камерната сцена на театъра

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:22 / 26.05.2009
1795
В празник за пловдивските театрали и почитатели на Мелпомена се превърна днешното официално откриване на камерната сцена на Драматичния театър "Николай Масалитинов", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Тези, които често идват тук, си спомнят един грозен черен бункер, а много хора на Пловдив изобщо не знаеха какво е това. Надявам се вече да разберат", припомни ситуацията допреди само година министърът на културата проф. Стефан Данаилов преди да пререже лентата. 

Още в края на 2005 г., скоро след като станал министър и вече имал представа какъв ще е бюджетът му за капиталови разходи, той включил сред приоритетите доизграждането на камерната сцена. Започната преди около седемнайсет години и скоро след това изоставена, се наложило препроектиране. После нещата се позабавили, защото се оказало, че пловдивските скали са много яки. 

След специална пресконференция миналия септември допълнително били направени техническите театрални съоръжения. В цялостната реконструкция на театъра ще бъдат инвестирани над три и половина милиона лева, като досега са усвоени 800 хиляди.   

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).