Откриха новата автогара "Родопи"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:15 / 01.03.2006
3892

На официално церемония бе открита новата автогара "Родопи". По 3 000 души за час ще може да поема тя. Общо 3 и половина милиона лева са вложени в модерната сграда, чийто строеж отне няколко години.

Около строежът и самата сделка за автогарата се завъртяха няколко скандала, но сградата е вече факт и влиза в употреба.

Приземният етаж е изграден като модерен търговски център, в който се влиза директно от подлеза на Централна гара. Сградата е на 2 нива. В нея има три кафенета, 2 заведения за бързо хранене, магазини, павилиони, багажни сейфове, просторна чакалня, стая за майки с деца, фризьорски салон и други удобства за пътниците.

На откриването присъстваха лично кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков, както и министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Двамата прерязаха лентата и официално откриха за експлоатация най-новата придобивка на града ни.

Припомняме, че "Хебросбус" са собственици и на другите две автогари в Пловдив - автогара "Север" и автогара "Юг". Фирмата обслужва и доста от междуградските и селски линии в региона.

В момента "Хебросбус" се състезава с други две фирми за купуване на 67% от общинския превозвач "Градски транспорт" Пловдив. Макар все още процедурата да не е приключила вече се разразиха скандали и съмнения за нечестна сделка, както при повечето сделки на фирмата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).