Откритите басейни все още без проверка от РИОКОЗ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:41 / 20.05.2009
1188
36 са откритите басейни в област Пловдив, които са регистрирани в Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. Собственикът на нито един от тях обаче все още не е подал заявление за задължителната проверка на водата, която от инспекцията трябва да направят преди началото на плувния сезон. Това каза д-р Яна Русева - специалист по хигиената на обществените обекти.

РИОКОЗ извършва три проверки на басейните през лятото - в началото, в средата и в края на сезона. Нито един официално регистриран басейн не може да бъде отворен, преди да е минал задължителната първа проверка. Специалистите предвиждат бум от подаване на документи до края на месец май.

Очаква се тази година да няма проблеми с хигиената на откритите къпални, тъй като и миналата година е нямало сериозни нарушения и затворени басейни. Това заяви д-р Янка Барганова - директор на РИОКОЗ - Пловдив. Тя бе категорична, че къпането в регистрираните басейни е напълно безопасно за здравето на посетителите.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).