Откриват изложба с ученически фотографии в ОДК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:04 / 27.05.2010
1012
Най-добрите творби, участвали в 16-ия национален конкурс по фотография, организиран от Общинския детски комплекс, ще бъдат подредени в изложба в централната сграда на комплекса на бул. "Шести септември" 193. Откриването ще бъде утре в 12.30 часа.

В конкурса участват 40 ученика с 415 фотографии от 6 града на страната, разделени в 2 възрастови групи - група А (до 9 клас) и група Б (10-12 клас). Жури от известни пловдивски фотографи с председателството на доц. Никола Лаутлиев допусна до участие само 163 фотографии.

 

Определени бяха следните награди:

 

В група А журито присъди: І място на Виктория Грозева от ОДК - Кърджали; ІІ място на Милица Петрова - ОДК - Ямбол; и ІІІ място на Реджина Господинова - ОДК - Ямбол.

 

В група Б журито присъди: І място на Христо Генов - ОДК - Кърджали, две ІІ-ри места: на Йорданка Николова и на Денислав Стойчев - ОДК - Ямбол, ІІІ-то място: на Анаис Яхубян от ОДК - Пловдив.

За ОДК - Пловдив има 3 поощрения: Александра Ласкова - награда за експериментална фотография; Александра Шкодрова - за серията „Времето и аз"; Веселина Маджарова - за режисирана фотография.

 

В раздела за видеофилми специална награда за техническо майсторство получи филмът „Облаците летят на запад" на 17-годишния Веселин Чолаков от Бургас, 2-ро място зае Светла Стоянова от Бургас със „Строителни замърсявания" и 3-то място бе присъдено на Веселина Маджарова от Пловдив за филма „Страх" .

Наградите на участниците ще бъдат връчени в деня на откриването на изложбата, когато на видеостена ще вървят и кадри от отличените филми.

На следващия ден - събота стартира и ученическия фотопленер, за чиято тема участниците от Белене, Кърджали, Ямбол, Бургас и Пловдив ще научат в същия ден сутринта. 40 ученика ще тръгнат из улиците на Пловдив и с фотоапаратите си ще запечатат интересни моменти от ежедневието. В края на деня отново жури от пловдивски фотографи ще оцени най-достойните фотографии и ще закрие 16-тия Национален конкурс за ученическо фото- и видеоизкуство.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица
"БСП - Обединена левица" регистрира листата си за Пловдив
Къде е фонтанът от кръговото на Водната палата?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).