Откриват изложбата "Ние, пазителите!" в РИМ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:26 / 08.11.2012
1588
Утре, 09.11.2012 г., от 18:00 ч. в зала "Съединение" на Регионален исторически музей - Пловдив ще бъде открита изложбата "Ние, пазителите!". Неин организатор е пловдивското "Нумизматично дружество - Филипопол". Показани са монети и монетовидни предмети от Античността до наши дни, в т.ч. и колекцията на тема: "Монетите на Античния Филипопол", събирана в продължение на повече от 45 години. Внимание е отделено и на банкнотите, както и на една друга страна от живота на монетите - старинните накити с монети от ХІХ - ХХ век. 

Изложени са забравени архивни снимки от историята на нумизматичната общност в България. Организаторите твърдят, че това е първата национална нумизматична изложба, жест към науката, израз на неумиращата страст на колекционера към непознатото и красотата, доказателство, че културното наследство на България има добър стопанин в лицето на гражданското общество и апел за една по-ясна, толерантна и мъдра бъдеща законова уредба в тази област.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).