Откриват поредната обновена чешма в Цар Симеоновата градина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:49 / 02.07.2009
1951
Чешма "AQUA VITAE" ще открие утре в Цар Симеоновата градина пловдивският клуб "Сороптимист Интернешънъл", съобщи президентът на организацията доц. д-р Диляна Вичева.

Дарители на новата придобивка са сем. Руен, Христина и Стефан Иванови, обясниха от организацията. С голяма любов те сътвориха чешма в пловдивски стил, отразяващ минало, настояще и бъдеще. Дарителите са с надежда идните поколения да милеят за древен и вечен Пловдив; да пазят красотата на Цар Симеоновата градина и да съхраняват водата, която е съзидателка и съдник в живота Именно за това новопостроената чешма носи името "AQUA VITAE".

Събитието е част от кампанията "Водата е живот" на пловдивския клуб за възстановяване и реконструкция на питейните чешми в региона. Проектът стартира още в началото на 2008 г. До момента са възстановени: чешмата по пътя за Асенова крепост; детската чешма, наречена "Усмивката на Стефи", в Цар Симеоновата градина; чешма "Географски център" в градинката на Джумаята; чешма в парк "Белите брези"; чешма "Пловдивска кобилица" в Цар Симеоновата градина.

Остава да се довърши реконструкцията на прословутата "Пловдивска чешма с момичешко хоро", която се намира в същия градски парк, каза Вичева. Откриване на така обичаната от пловдивчани чешма, се планува през септември тази година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).