Откриват учебно-професионална кухня за обучение на младежи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:55 / 04.10.2012
1129
Днес, 4 октомври 2012 г., от 10 часа в КСУ "Св. Георги" в Пловдив ще бъде открита първата по рода си учебно-професионална кухня за обучение на младежи от рискови групи.

Обликът на учебно-професионалната кухня, съответстващ на всички европейски стандарти за хигиена и качествено обслужване, беше постигнат с целеви средства, отпуснати от бюджета на Община Пловдив както и със собствени средства на КСУ "Свети Георги". Обзавеждането с професионално кухненско оборудване на стойност около 200 000 евро е дарение от Сдружение за подпомагане на българските домове за деца - Берлин, представлявано от г-н Мирко Шваниц, носител на наградата Кудуглу за дарителство през 2012 година, който ще присъства на откриването на кухнята.

Дарението се осъществява с партньорството на Фондация "Национален алианс за работа с доброволци" /НАРД/, представлявана от Ренета Венева. 

В КСУ "Св. Георги" се провеждат курсове за готвачи, помощник-готвачи и работници. Целта е чрез новото оборудване да бъде създадена учебна кухня, а в перспектива - и социално предприятие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).