Отриха се дните на Република Армения в Република България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:47 / 02.09.2012
1714
Снощи стотици пловдивчани бяха завладяни от магията на арменската песен, музика и танци. На сцената на Летен театър музиканти и танцъори от Ансамбъл за народни инструменти при Държавната филхармония на Република Армения с художествен ръководител заслужилия артист на Р. Армения г-н Левон Теванян и Държавен танцов ансамбъл "Барегамутюн" с художествен ръководител народния артист Нораир Мерабян.

След чудесния спектакъл, в програмата на който имаше и един български народен танц, гостите получиха много аплодисменти, прочувствевени думи на благодарност от г-н Узунян и прекрасна кошница цветя. Цветя се поднесоха и от името на министъра на културата на Р. България г-н Вежди Рашидов, Хом и Благотворителен съюз Парекордзаган.
Дните на Р. Армения продължават и през следващите дни в столицата с прожекция на арменски филми, Гала-концерт на Държавния ансамбъл за народни инструменти и танци на Р,Армения, а на 4септември в народната библиотека "Св.К ирил и Методи" ще се открие изложба на арменски книги. По повод 500 от издаването на първата печатна книга на арменски език , Армения е обявена за световна столица на книгата през тази година.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).