Отварят ул. "Богомил" към бул. "Цар Борис III Обединител"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (44)
10:31 / 08.06.2012
9607
"Преди време към мен се обърнаха група тексиметрови шофьори и споделиха идеята си да се отвори ул. "Богомил" с изход към бул. "Цар Борис III Обединител", каза за Plovdiv24.bg общинският съветник Константин Георгиев. 

"Обясних им, че за целта трябва да се направи подписка, която да бъде внесена за разглеждане от градската управа. Доколкото разбрах, петицията вече е факт и предстои нейното обсъждане. Предполагам, че тя ще бъде взета под внимание.

От друга страна, живущите в района са категорично против това начинание, но в крайна сметка не може с 200-300 души да се съобразява целият град", продължи Георгиев.

"Ако ул. "Богомил" стане еднопосочна, с движение от изток на запад, от стадион "Христо Ботев" ще може да се излиза направо на бул. "Цар Борис III Обединител". Така ще избегнем огромните задръствания, които стават по бул. "Христо Ботев", срещу бизнес център "Рилон", обясни общинският съветник.

Всеизвестен факт е, че по въпросния булевард в района на Сточна гара колоната от автомобили понякога стига чак до Военна болница, а преминаването през кръстовището в пиковите часове се е превърнало в истинска мъка за хиляди пловдивчани.


Виж коментарите (44)
Още новини от Новини от Пловдив:
Започва Международен технически панаир 2024
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
До една година Пловдив ще има нов музей
Сигнал: Деца с тротинетки се потрошиха в Пловдив
Поредно ПТП в Пловдив
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).