Отвориха недовършения "Талев", кметът се чуди да се снима ли пред новото парче асфалт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
14:48 / 09.11.2009
9153
Днес бе пуснато движението по ремонтираната отсечка от улица "Димитър Талев", между булевардите "Александър Стамболийски" и "Никола Вапцаров".

Първоначално от общината съобщиха, че реконструираният участък ще бъде открит официално днес, после отложиха откриването за сряда, след няколко минути настроението на общинската администрация отново се промени и те пуснаха краткото уточнение: "Отсечката е пусната за движение, кметът ще я инспектира в сряда". Загърбваме неадекватната промяна на настроение и информации сред администрацията, въпросите, които изникват, са "Какво ще инспектира кметът в сряда?", "Нима реконструирана отсечка е пусната без инспекция, ами ако й има нещо нередно?", "Ще я затворят ли отново?".

Очевидно идеята на кмет и администрация е градоначалникът просто да се щракне за пред медии до новото парче асфалт и тротоарни плочки, но дори и в това си желание все още са разколебани. До сряда очакваме още половин дузина съобщения на тема "Ще има ли фотосесия на кмета пред реконструираната "Д. Талев" или няма да има".

Свикнали да сме предубедени към информацията на общинските служители, репортер на Plovdiv24.bg реши да провери на място какво се случва, защото очевидно, въпреки раздутия PR щат в общината, това е единственият начин да се намери достоверна информация. Проверката показа, че улицата действително е готова за движение и то е пуснато по нея. Работници все още довършват подстъпите към междублоковите пространства. Самите междублокови пространства, предназначени за паркиране на автомобили, тепърва ще се правят (вижте приложената фотогалерия).

По-хитрите шофьори вече си преминават през "Д. Талев", без да чакат някой официално да им каже, че е отворена. Други все още си "обикалят" през "Александър Стамболийски", където пък са се "отворили" нови два убийствени кратера - дупки способни не само да натрошат автомобила ви, но и да предизвикат сериозни ПТП-та. "Ал. Стамболийски" е популярен като "най-кърпения" булевард, като максимум до месец-два след кръпките дупките стават още по-големи, дълбоки и зловещи. Кой кърпи, с какви гаранции и кой одобрява тези кръпки, остава въпрос, чийто отговор всеки знае за себе си.


Виж коментарите (16)

Още по темата (11):
11.11.2009 "Димитър Талев" вече не е "дунавски вълни", а "Михалаки Георгиев" - "лунни кратери"
09.11.2009 Ул. "Димитър Талев" готова, откриват я с известно закъснение в сряда
11.10.2009 Разкопаха, но без да затварят, кръстовището на "Южен" и "Димитър Талев"
10.10.2009 Включват нови газови трасета на кръстовището на "Южен" и "Димитър Талев"
09.10.2009 Разкопават кръстовището на "Южен" и "Димитър Талев" през уикенда
11.09.2009 Част от "Димитър Талев" без вода
Още новини от Новини от Пловдив:
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...
Край на научната фантастика, наречена удвояване на пътя Асеновгра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).