ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" - с престижно отличие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:29 / 23.04.2013
3819
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В периода 19-20. 04. 2013 г. в Панаирния град се състоя Петата панорама на професионалното образование, организирана от МОМН. Възпитаници на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" в Пловдив работеха редом с професионалистите в гурме-зоната, бяха незаменими помощници в боксовете на професионалните готвачи по време на състезанията, както и в информационния център, обслужван от учители на ПГТ. Под ръководството на преподавателите си учениците съдействаха за безпроблемното протичане на състезанията на младите бармани, сервитьор-сомелиери, готвачи и сладкари.

ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" бе удостоена с престижно отличие - плакет за принос в развитието на професионалното образование, връчено лично от Магдалена Станулова - главен експерт в отдел "Професионално образование и обучение" в МОМН.

Както всяка година, ученици от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" се състезаваха в почти всички категории. Тази година медали, удовлетворение и слава - за себе си и за Гимназията - спечелиха: Гергана Богданова от 12 Б клас. Тя бе обявена от престижно жури за втория най-добър млад сервитьор-сомелиер в България. Сребърен медал, купа, грамота и II-ро място от състезанието "Най-добър млад сервитьор-сомелиер" бяха добавени към колекцията с трофеи на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" от Гергана и нейния ръководител - инж. Яна Кирякова.

Нели Георгиева от 11 Г клас бе нашият състезател в оспорваното състезание в категория "Карвинг". Там тя мери сили не само със свои връстници от други професионални гимназии, но и със студенти и професионалисти. Това прави още по-престижна и скъпа наградата - III-то място и бронзов медал за Нели в категорията "Карвинг". Всички в ПГТ и честитят и се радват заедно с нея и на личната и награда - международна стипендия за обучение в Холандска кулинарна академия на стойност 1000 евро. По пътя към успеха Нели бе ръководена от Галина Банкова.

Достойно се представиха и състезателите ни в категориите "Най-добър млад готвач" - Борис Ковачев от 12 В клас с ръководител инж. Катерина Додова и "Най-добър млад барман" - Ваня Попчева от 12 Б клас с ръководител Веска Попова.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).