ПУ организира Ден на иновациите и технологичния трансфер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:40 / 12.12.2012
884
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ден на иновациите и технологичния трансфер организира днес, 12 декември, Пловдивският университет "Паисий Хилендарски". Това обяви зам.-ректорът проф. д-р Невена Милева.

В рамките на две заседания от 16:00 до 18:00 ч. ще бъдат представени значимите проекти на висшето училище - Технологичният център и Офисът за технологичен трасфер към него, финансирани по програма "Конкурентоспособност", и Иновационният инкубатор в ПУ към университетски фонд "Научни изследвания", обясни проф. Милева.

Политиката на висшето училище в областта на приложните изследвания и технологичния трансфер ще бъде в центъра на обсъжданията. Поканени са ръководителите на проектите, представители на бизнеса и на други университети, които също ще се включат в дискусиите за взаимовръзката между иновациите, образованието и социотехническите мрежи.

Сред останалите теми в Деня на иновациите и технологичния трансфер са управлението на интелектуалната собственост, пазарите на възникващи продукти и технологии и академичните спин-оф фирми - т.нар. институционално предприемачество в университета, което дава възможност за бърза реализация на резултатите от приложни научни разработки.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).