ПУ организира Трета национална студентска научна сесия по физика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 11.12.2013
941
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Трета национална студентска научна сесия по физика и инженерни технологии организира Факултетът по физика и инженерни технологии на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" от днес до 13 декември. Това съобщиха от висшето училище.

Основната цел на организаторите и събитието да осигурява поле за изява на млади учени, студенти и докторанти, в областта на физиката, методиката на обучение по физика и инженерните технологии във физическите факултети или катедри на университетите в страната и Българската академия на науките. В неформална среда младите бъдещи специалисти ще могат да придобият опит в представянето и защитаването на своите научни тези. Те ще имат възможност да представят проектите и научните изследвания, по които работят.

Сесията осигурява форум за обсъждане на нови идеи и проблеми в съответната научна област. Същевременно с това се дава шанс за създаване на нови контакти, които ще гарантират реализирането на бъдещи общи проекти и инициативи. В програмата е включено както устно, така и постерно представяне на доклади, чиито автори или съавтори са студенти и докторанти. Най-актуалните теми и най-атрактивните презентации ще бъдат наградени от специално жури.

По време на научната сесия ще се проведе конкурс за научен проект "Еврика". В него участниците ще имат възможност да представят по атрактивен и забавен начин своя иновативни идея или научнoизследователски проекти, по които работят в екип или самостоятелно. Те ще могат да демонстрират интересни разработки или макети на научни установки от областта на физиката и инженерните технологии. На тези, които правят първите си стъпки в науката - учениците, също ще се даде поле за изява в конкурса. Те трябва да опишат по нов начин идея или научен опит, който са правили сами или в училище.

По време на научната сесия ще бъде организирана и изложба с фотографии на студенти и ученици, на които са снимани физични явления, наблюдавани в природата и в ежедневието ни. Авторите на оценените като най-добри снимки ще бъдат наградени.

Предвижда се и изложение на продукти и рекламни материали на едни от водещите фирми в България в областта на физиката и инженерните технологии, възобновяемите енергийни източници, електрониката и комуникациите, фотониката и лазерните технологии, полимерните материали, компютърните професии и много други. Тези фирми са подходящ пример за едни от възможните бъдещи професионални реализации на младите инженери и физици.

Подобна открита и непринудена среща, от своя страна, дава възможност за обмен на информация и идеи между бизнеса и висшето образование, смятат студентите от Факултета по физика и инжерни науки в ПУ "Паисий Хилендарски".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).