ПУ организира юбилейна научна конференция на младите филолози

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:16 / 15.05.2013
1090
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Юбилейна петнадесета национална научна конференция за студенти, докторанти и средношколци "Канонът на словото vs. словото на канона" организира на 16 и 17 май Филологическият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Това съобщиха от висшето училище.

Научното събитие се е утвърдило в съвременната хуманитаристика и за него под тепетата пристигат млади филолози - бакалаври, магистри и докторанти от различни български университети, разказаха организаторите. От Пловдивската конференция е започнала научната биография на част от най-младите и талантливи творци в областта на лингвистиката и литературознанието. Някои от тези филолози сега са и членове на националното жури, оценяващо участниците, обясниха доц. д-р Красимира Чакърова и доц. д-р Татяна Ичевска, ръководители на организационния екип.

Юбилейното издание получава подкрепата на Филологическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" и Съюза на учените - Пловдив. Двете институции са основни организатори на събитието заедно с Лингвистичния клуб "Проф. Борис Симеонов" при Пловдивския университет. Конференцията ще се проведе на в Дома на учените на ул. "Митрополит Паисий" № 6 Старинен Пловдив. Заседанията са разпределени в две основни секции - по езикознание и по литературознание.

Текстовете на докторантите, както и всички отличени доклади ще бъдат публикувани в специален сборник. В рамките на форума ще бъде обособена и трета секция - "Дебюти", в която ще бъдат представени доклади на ученици от средните училища по въпроси, свързани с различни езици и литератури.

В първия ден на конференцията от 17:00 до 17:45 ч. във фоайето на втория етаж в Дома на учените ще се проведе симпозиумът "В колесницата на Платон". На следващия ден, 17 май, от 16:30 ч. в пленарната зала ще се състои премиерата на сборника "Словото - (не)възможната мисия", който включва отличените доклади от конференцията през 2012 г. Закриването на форума е от 17:00 ч. в същата зала на Дома на учените. Тогава ще бъдат наградени отличените участници, обясниха от ПУ "Паисий Хилендарски".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес спират движението на част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).