ПанЕвропа организира дипломатическа визита в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:39 / 27.04.2013
903
ПанЕвропа България организира дипломатическа визита в град Пловдив по случай подписването на Договора за присъединяване на България към ЕС от 25.04.2005 г.
Събитието се състоя на 24-ти април 2013 г. (сряда). Програмата включваше обяд в ресторант-градина "Филипополис" и разходка в Стария град с посещение на Античния театър и художествена галерия "Златю Бояджиев". Участниците в събитието посетиха и главната фабрика на водеща компания в областта на парфюмерийната индустрия със седалище в Пловдив.

Основната мотивация за провеждане на посещението бе стремежът на ПанЕвропа България към популяризиране годишнината от подписването на Договора за присъединяване на България към ЕС - решение, взето по време на управлението на коалиция, представена изцяло от либерални партии.

Значимата роля на ПанЕвропа в процеса на преговорите е една от основните причини за зараждането на вече ежегодната традиция за отбелязване на събитието. Участие в тазгодишното събитие взеха ръководители на дипломатически мисии, представители на пловдивския елит и видни обществени фигури. Гост на събитието беше и Соломон Паси - председател на Атлантическия клуб в България и водач на листата на Коалиция Център Свобода и Достойнство в град Пловдив, който участва в преговорите и подписа договора за присъединяване на България към ЕС.

Активно участие в посещението на град Пловдив взе Н. Пр. Джон Роуън, посланик на Ирландия, страната председателстваща Съвета на ЕС. Цел на събитието бе задълбочаване на европейската интеграция и обмяна на добри практики между представители на страни-членки на ЕС с техните колеги от държави, които тепърва предстои да се присъединят към общото европейско семейство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес спират движението на част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).