Панаирът на бунт срещу рекет на Енергото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:23 / 20.02.2006
1091
Пловдивският панаир отказва да сключи договор с “Електроразпределение – Пловдив” при налаганите едностранно от страна на монополиста условия, обяви изпълнителният директор на националния изложбен център Йордан Радев. Той огласи, че от новите собственици на енергото– ЕVN , са непреклонни в изискването за банкова гаранция за 40 000 евро, колкото е средната месечна консумация на панаира, депозит или за запис на заповед за бъдещите плащания.

Такова условие се налага от месец насам на всички стопански абонати на базата на клауза за обезпечаване на вземанията, залегнала в новите Общи условия за доставка на електроенергия– установи репортерска проверка.

“Това е рекет и ще сезирам Комисията за защита на конкуренцията за злоупотреба с монополно положение” – заяви Йордан Радев. Той е категоричен, че няма да отстъпи, дори “Електроразпределение- Пловдив” да си позволи да спре захранването на панаира.

“Нямаме правно основание да извършваме доставки без наличие на договор за това”– коментира уклончиво вероятността за спиране на захранването директорът “Комуникации” в ЕVN Ваня Маринова. Тя подчерта, че нито един стопански субект не е атакувал Общите условия, които влязоха в сила през септември миналата година.

Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).