Параклис "Свети Архангел Михаил" бе открит и осветен в авиобаза Крумово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:35 / 10.06.2009
1459
Параклис „Свети Архангел Михаил" бе открит и осветен от Пловдивския митрополит Николай днес в 24-та вертолетна авиобаза - Крумово. "Параклисът е в памет на всички наши колеги пилоти, които не се завърнаха от полет и по една или друга причина вече не са сред нас", каза при откриването командирът на поделението бригаден генерал Стефан Петров.

На освещаването дойдоха заместник-министърът на отбраната Спас Панчев и командващият Военновъздушните сили генерал-лейтенант Симеон Симеонов. Той подари икона на Свети Илия и дари 500 лева за довършителните работи в храма. Според ген-лейтенант Симеонов, това е първият християнски храм в поделение на Военновъздушните сили, но не последен. Той информира, че вече е започната процедура за изграждането на параклис и в Авиобаза Граф Игнатиево.

Храмът е изграден за две години от дарения от пловдивски и софийски фирми и с подкрепата на Съюза на предприемачите в Асеновград. Иконостасът е правен от Трифон Грозданов, който работи в Авиационния музей, а в изграждането на параклиса са участвали всички военнослужещи от поделението в Крумово.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).